FORMO STAR HOITO

 

Kulunut talvi ja kevät on ollut yksi vaikeimmista tähän mennessä. Yllättävät vastoinkäymiset arjessa on tuonut koitoksia.

Kilpailut ja niihin valmistautumisen sumussa moni muu asia pakkaa jäämään liian vähäiselle huomiolle ja jälkeenpäin tajuaa asioita mitä pitäisi tehdä paremmin. Samassa kun on saanut elää unelmaa ja toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, viedä asioita loppuun on tietysti kaikella sillä varjopuolensa ja arjen pyörittäminen kiireineen tuo omat haasteensa joista tähän mennessä hyvin selvitty, mutta tämän alkuvuoden aikana koettelemukset ovat seuranneet toisiaan. Tämä tietty  lisää stressiä ja väillä tuntuu jopa, että siihen opitut hyvät stressinsieto ja stressinhallinnan keinot ei aina riitä tai unohtuu. Opitut taidot urheilun ja esiintymisen puolella on jokseenkin toiminut hyvin, mutta muu arki ja haastavat elämäntilateet tuo paineita välillä kohtuuttomasti.

Tämä pitkäaikainen stressitila on alkanut tuntua myös kehossa. Jäykkyytenä ja nesteenä.  Juttelin Tiina Jokisen kanssa aiheesta koulutuksessa. Käymme samoja jäsenkorjaajan opintoja ja Tiina ehdotti että lähtisin kokeilemaan Sastamalaan Puistokadun Kemikaliossa sijaitsevaan hoitolaan Formo Star hoitoa. Hoidossa laitetaan infrapunakääreet. Infrapuna on todella voimakasta, moninkertaista esimerkiksi mitä infrapunapussilla saa aikaan.

Pääperiaatteet laitteen toiminnasta:

-lämpöhoito

-kuluttaa 1200kcat per hoitokerta 

-lämpö menee muutaman sentin ihon alle kudoksiin

-vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuona-aineita

-suositeltava hoitomäärä 1 tai 2 kertaa viikossa

 

VASTA-AIHEET:

-kuumetaudit ja tulehdukselliset sairaudet

-akuutti reuma (joillain auttaa)

-kilpirauhasen liikatoiminta

HYVÄ HOITOMUOTO:

pehmytkudeoreumaan

-kilpirauhasen vajaatoiminnnassa

kipuihin ja kolotuksiin

-hyvä ennen hierontaa tai jäsenkorjausta

-kuona-aineet lähtee liikkeelle eli palauttaa hyvin treenistä 

Hoidon mulle teki Tiina Jokinen. Tästä Tiinan sivuille:

https://www.facebook.com/tmitiina/

OMAT KOKEMUKSET HOIDON AIKANA:

Mulle tehtiin tupla-aika hoitoa. Eli normaalisti hoitoaika 50min.

Ekan 50min aikana alkoi heti tulla hyvin lämmin ja hikoiluttaa hyvin. Ekan setin loppuvaiheessa tunsin sykkeen nousua ja verenpaineen nousua, mutta se tasoittui ja huomasin että toisella hoitopuoliskolla sitä ei enää ollut laisinkaan. Tämä sydämen “tykytys” kannattaa ottaa huomioon jos verenpainetta tai esim on jotain tai sydänvikaa. Silloin hyvä kysyä suositellaanko hoitoa edes otettavan. Mulla laite oli 80% täydestä tehosta ja se oli koko 100minuutin ajan siedettävä. Vaatteina minulla oli puuvillaisiet pitkävartiset leggarit ja pitkähihainen paita. Pienemät kääreet olivat mulla koko hoidon ajan pohkeissa koska jalat olivat eniten minulla ongelmana kun neste kertynyt niihin. Pienemmät kääreet saa myös käsivarsiin jos niiden alueiden ongelmia haluaa hoitaa. 

 

OMAT KOKEMUKSET HOIDON JÄLKEEN:

Mä lähdin hoitolalta suihkun kautta töihin ja olo ei ollut yhtään hutera taikka väsynyt. Vertaan oloani esimerkiksi infrapunapussin jälkeiseen oloon. Olo täysin eri. Virtaa ja voimia riitti. Vettä nautin reilusti koko illan ajan. Illalla venyttely tuntui mielekkäältä ja helpommalta.

Seuraavana päivänä aamulla lenkkeillessä jalat olivat myös kevyet. Sääriin ja pohkeisiin ei tullut tukalaa puristavaa tukkoista tuntua. Askeltaminen tuntui hyvältä ja keveältä eikä kipuja tullut. Myöskään kädet ja sormet eivät turvonneet mitä oli ollut edellisen viikon aikana ja lenkkeily tuntui todella ikävältä. Ehdottomasti mukavin tunne oli kun lenkkeillessä sai hien pintaan. Sitäkin oli havaittavissa että kun kipuja tuli aikaisemmin niin sen hikeen itsensä saanti otti aikaa kun piti saada ensi keho siihen tilaan että kipuilu jäi pois. Huomasi selkeästi miten aineenvaihdunta toimi paremmin jo seuraavana päivänä hoidon jälkeen. 

“On se vaan kumma mitä stressitila ja stressihormonit saa kehossa aikaiseksi”
 

PUISTOKADUN KEMIKAALIO SASTAMALA

Itse olin todella yllättynyt kun astuin sisään tähän putiikkiin. Tuotteiden ja tuotemerkkien paljous ihmetytti. Valikoimassa oli erilaista kosmetiikkaa ja tuoksuja ja myös todella suuri valikoima kemiakaliotuotteita miehille. Tuotemerkkejä oli luksustuotteista huokeampiin eli monipuolisuudessaan kyllä täyden kympin arvoinen ja ihmisten ystävällisyys ja palvelualttius oli 10+ Harvoin enää löytää ihan tallasta vanhanajan kemikalioita. Tämä Sastamalan helmi kyllä täytti odotukset ja hoitoja saman katon alta! 

https://m.facebook.com/puistokadunkemikalio/